ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz πως επί ελληνικού εδάφους εκπαιδεύτηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπαγκλαντές για το ισραηλινό λογισμικό κατασκοπείας σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τις αποκαλύψεις της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz πως πουλήθηκε στο Μπαγκλαντές ισραηλινό λογισμικό κατασκοπείας από τον Όμιλο Intellexa του Ταλ Ντίλιαν αλλά και πως η εκπαίδευση του προσωπικού των αρχών ασφαλείας (NTMC) του Μπαγκλαντές έγινε επί ελληνικού εδάφους εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο "κ. Μητσοτάκης όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του Predator σε άλλες χώρες αλλά και έκανε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων", χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό "επικίνδυνο όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας".

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την αποκάλυψη των New York Times πως ο άνθρωπος του κ. Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ κ. Σμυρλής έδωσε άδεια εξαγωγής για το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη, σήμερα η ισραηλινή Haaretz αποκαλύπτει πως αντίστοιχη άδεια δόθηκε από τις ελληνικές Αρχές και για το Μπαγκλαντές.

Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά ωστόσο είναι ακόμα πιο σοβαρές. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ ο κ. Μητσοτάκης που διατεινόταν πως δεν γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, όχι μόνο παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματικούς, όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά είχε κάνει και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό.

Τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών, αφού απευθύνονται στις ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές.

Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης, Υποκλοπές, Λογισμικό Predator
SHARE:

24Media Network