ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει με χειροκροτήματα, αλλά όχι με δεσμεύσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει με χειροκροτήματα, αλλά όχι με δεσμεύσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία eurokinissi

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε "καμία ουσιαστική δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα".

«Σε μια περίοδο επικίνδυνων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ραγδαίας αναβάθμισης τόσο της Τουρκίας όσο και των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, ο κ Μητσοτάκης επιστρέφει από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έχοντας εισπράξει πολλά χειροκροτήματα αλλά καμία ουσιαστική δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια σημειώνει: «Δεν διεκδίκησε και συνεπώς δεν απέσπασε καμία δέσμευση απέναντι στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία. Δεν απέσπασε ούτε, έστω, ένα έμμεσο σχόλιο του Αμερικανού Προέδρου για τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις κάτω από 6 νμ. Δεν έθεσε και συνεπώς δεν κέρδισε καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική.»

«Με αυτά τα δεδομένα, η όποια επικοινωνιακή και συμβολική αξία της επίσκεψης δεν μπορεί να συγκαλύψει την αποτυχία της στρατηγικής του προβλέψιμου και δεδομένου “συμμάχου”» αναφέρει και συνεχίζει:

«Ενός “συμμάχου” που σε αντάλλαγμα για όλες τις πρωτοφανείς παραχωρήσεις στις οποίες προέβη, επιζητεί επιδοκιμασία αντί να διεκδικεί δεσμεύσεις υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Τέλος η ανακοίνωση αγοράς F35 – για μια ακόμη φορά πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία – δυστυχώς αποτελεί θλιβερή και δαπανηρή παραδοχή από πλευράς του κ. Μητσοτάκη ότι ουδέν ψέμα υπήρξε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ο Αμερικανός Πρόεδρος του επιβεβαίωσε την πώληση F16 στην Τουρκία» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σε μια Κυβέρνηση που διεκδικεί και αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» καταλήγει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα