ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμποδίζουν την έρευνα για την "λίστα Λαγκάρντ"

ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ// ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ// ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έγγραφη αναφορά από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής. Καταγγέλλουν μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας

Έγγραφη αναφορά - διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής).

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, επιτίθενται στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον κατηγορούν ότι η στάση του "είναι δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης".

Οι τρεις βουλευτές προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν διακοπή ή αναστολή των εργασιών της Επιτροπής, τονίζοντας ότι ουδείς νομιμοποιείται να το κάνει και ζητούν εκ νεου να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεσκεπαστεί ο ρόλος των εμπλεκομένων και καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις .

Ιδιαίτερα στον κ. Στασινόπουλο καταλογίζουν ευθύνη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν ιεράρχησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως απολύτου προτεραιότητας και προσθέτουν ότι πρέπει να δώσει εξηγήσει ποιος είναι εκείνος που άνοιξε, από το USB στις 2 Οκτωβρίου 2012 (την ημέρα παράδοσης του από τον πρωθυπουργό στο ΣΔΟΕ) συγκεκριμένο αρχείο, που σχετίζεται με βουλευτή της ΝΔ.

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταθέσουν στην Προανακριτική ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: