ΣΥΡΙΖΑ: Θατσερική η πρόταση Μητσοτάκη για τις απεργίες

ΣΥΡΙΖΑ: Θατσερική η πρόταση Μητσοτάκη για τις απεργίες

Η ΝΔ παραμένει η πιο πιστή σύμμαχος της εργοδοσίας, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, καταγγέλλοντας την πρόταση της ΝΔ για το καθεστώς προκήρυξης των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το καθεστώς προκήρυξης των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία ως θατσερική και την αξιωματική αντιπολίτευση ως πιστή σύμμαχο της εργοδοσίας.

"Η Ν.Δ. ούτε μπορεί και ούτε θέλει να κρύψει ότι παραμένει η πιο πιστή σύμμαχος της εργοδοσίας. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την απεργία είναι αντιγραφή των χειρότερων εγχειριδίων του Θατσερισμού και φανερώνει για άλλη μια φορά το αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο μένος της ΝΔ", αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου, απαντώντας στην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

ADVERTISING

Η ΝΔ υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της είχε επιμείνει στην απόφαση της να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος καταθέτοντας δική της νομοθετική ρύθμιση γαι το καθεστώς προκήρυξης απεργιών και κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι είναι δέσμια των εργατοπατέρων με αφορμή τη διάταξη για τις απεργίες που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

"Η κυβέρνηση, δέσμια της διαπλοκής, των εργατοπατέρων και των ιδεοληψιών της, δίνει για άλλη μια φορά ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού και για το θέμα της απεργίας. Επιλέγει να αποφασίζουν οι λίγοι", δήλωσε η κ.Σπυράκη.

"Η ΝΔ, συνεπής στις απόψεις της, επιμένει ότι την απόφαση για την απεργία έχουν δικαίωμα να την λαμβάνουν οι πολλοί, η πλειοψηφία των  εργαζομένων, και όχι οι λίγοι, οι συνήθεις εργατοπατέρες. Όσα πρωτοσέλιδα και να κατασκευάσουν τα προπαγανδιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, οι  Έλληνες ξέρουν  πως ο κάθε εργαζόμενος έχει απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για την απεργία στη δουλειά του", πρόσθεσε.

Ουσιαστικά η βασική πρόνοια της γαλάζιας πρότασης λέει ότι για να ληφθεί απόφαση για απεργία από πρωτοβάθμιο σωματείο θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων και όχι το 50%+1 της απαρτίας της συνέλευσης των εργαζομένων. Ουσιαστικά η ΝΔ ζητάει ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση σε βάρος του δικαιώματος της απεργίας αν και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της με τη δική της ρύθμιση «εξορθολογίζεται η διαδικασία λήψης της απόφασης  και υπηρετούνται οι βασικές αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπυράκη για απεργίες: Η κυβέρνηση δέσμια των εργατοπατέρων

ΝΔ: Ζητάει ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος

SHARE:

24Media Network