ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων για την πανδημία

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ με σποτάκι στην επίσημη σελίδα του στο Youtube και κεντρικό μήνυμα #ΜένουμεΌρθιοι παρουσιάζει σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων δημόσιων παρεμβάσεων.

Κριτική προς τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με σποτάκι του στο Youtube. Σε ένα βίντεο με κεντρικό σύνθημα #ΜένουμεΌρθιοι τόνισε ότι άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν λάβει μία σειρά μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων, ενώ η τακτική της κυβέρνησης οδηγεί σε απολύσεις και ανεργία.

Παράλληλα, στο σποτάκι του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πακέτο δημόσιας παρέμβασης, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρη κάλυψη μισθού από το Κράτος, απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας και γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων.

ADVERTISING

Επιπλέον, για νέο πτωχευτικό κώδικα στα μέτρα των τραπεζών κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε κοινή του δήλωση με τον αναπληρωτή τομεάρχη, Γιώργο Τσίπρα.

«Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να παρατείνει την προστασία της α' κατοικίας, που λήγει στις 30 Απριλίου, και να παύσει τους πλειστηριασμούς για τη φετινή, εξαιρετικά δύσκολη για όλους, χρονιά, ετοιμάζει -αυτή τη στιγμή- έναν πτωχευτικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες των τραπεζών», αναφέρει η γραπτή τους δήλωση και συνεχίζει:

«Όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, πίσω από τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την παράταση προστασίας της α' κατοικίας, η ΝΔ προετοιμάζει έναν πτωχευτικό κώδικα καταπέλτη για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

· Αληθεύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έναν νέο πτωχευτικό κώδικα που θα οδηγήσει σε καταιγίδα πλειστηριασμών και εκποιήσεων;

· Διαψεύδει κάποιο από τα συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν;

· Αληθεύει ότι η διαμόρφωση του νέου πτωχευτικού ακολουθεί υποδείξεις του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη «να προστατευτεί με ειδικό καθεστώς η α' κατοικία», «να μην εκποιηθεί καμιά βιώσιμη επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών της», «να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο με τη συναίνεση των θεσμικών εκπροσώπων δανειοληπτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και να θεσπιστεί «ένα πτωχευτικό δίκαιο που θα προστατεύει τον δανειολήπτη».

«Δεν υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Υπάρχουν επιχειρήσεις και πολίτες που υφίστανται τα πλήγματα της κρίσης και της πολιτικής Μητσοτάκη», καταλήγει η δήλωση των Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network