Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή στις 26 Μαΐου

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή στις 26 Μαΐου
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος -

"Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν 'ως εδώ', το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη" ισχυρίζεται ο ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.

Τον κίνδυνο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του στο πολιτικό σύστημα υπογράμμισε ο επικεφαλής  στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού

Για τις εκλογές: «Ο πρωθυπουργός φοβάται τις εκλογές. Αντιλαμβάνεται ότι στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υποστεί μια συντριβή και βασανίζεται. Είναι πιθανό να τις κάνει τον Οκτώβριο αν αντέξει το αποτέλεσμα του Μαΐου. Τέσσερα χρόνια έχει συσσωρευτεί η αγανάκτηση των Ελλήνων, η ελπίδα έγινε εφιάλτης. Ο κ. Τσίπρας δείχνει σαν να ζει σε άλλη χώρα. Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν “ως εδώ”, το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη. Δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια, θα χάσει τους τρεις μεγάλους δήμους, θα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές και αυτό θα τον φέρει σε δεινή θέση. Εάν εκλεγεί ο κ. Αρνουάτης δεν θα είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κ. Αρναουτάκης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι μία περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του ΠΑΣΟΚ. Για την τρίτη θέση θα δοθεί μάχη.»

Περί αφορολόγητου: «Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει τη μείωση του αφορολόγητου, που εμείς την καταψηφίσαμε. Θα διεκδικήσουμε να μην ισχύσει. Εμείς δεν λέμε ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας που το υπέγραψε και τώρα δεσμεύεται ότι δεν θα το εφαρμόσει. Όταν γίνουν εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διευκρινίσει τι θα κάνει σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κοκ.  Συνεπής ήταν ο κ. Τσίπρας μόνο στο μακεδονικό με ολέθριες συνέπειες για το εθνικό συμφέρον. Να δούμε τι θα περιλαμβάνει το εθνικό μενού μέχρι τον Οκτώβριο αν γίνουν τότε εκλογές. Σας θυμίζω πόσο γρήγορα έκλεισαν το Σκοπιανό και πόσο γρήγορα λένε ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Αλβανία. Βλέπουμε με πόση ανευθυνότητα αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα. Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος της και επομένως δεν πρέπει να δεσμεύσει τη χώρα.»

Για τη Novartis: «Η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Παράδειγμα η υπόθεση Novartis με τις προαναγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου. Υπάρχει εργαλειοποίηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Εμείς δεν θέλουμε παραγραφές. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντα υποστήριζε την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη υπουργών.»

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει διαπράξει αδίκημα εσχάτης προδοσίας όπως υποστηρίζουν Βενιζέλος-Γεωργιάδης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η ΝΔ είναι υπέρ των πολιτικών λύσεων, ο λαός θα δώσει στην κάλπη την απάντησή του. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά τις εκλογές».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ» -συνέχισε- «έχει δεσμευτεί ότι θα φέρει για διερεύνηση στη Βουλή το εξάμηνο Βαρουφάκη που φόρτωσε τον ελληνικό λαό με 100 δισ. χρέος.»

Για τη Χρυσή Αυγή: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει τελειώσει γιατί αυτό υπηρετεί τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Ναι, λέω ότι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η δίκη. Έχουν το θράσος να κατηγορούν για ακροδεξιά στροφή τη ΝΔ την ώρα που τέσσερα χρόνια συνεργάζονται με το ακροδεξιό μόρφωμα.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα