Τα γερμανικά του Μητσοτάκη και η πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα

Τα γερμανικά του Μητσοτάκη και η πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα
Μητσοτάκης και Μέρκελ AP

Ο πρωθυπουργός μίλησε στα γερμανικά στην καγκελάριο κατά τις κοινές τους δηλώσεις και την κάλεσε στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο μήνυμα των εκλογών και το γεγονός ότι έμεινε εκτός Βουλής η ΧΑ.

Στα γερμανικά απευθύνθηκε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά το κλείσιμο των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να στείλει μήνυμα αλλαγής του πλαισίου των ελληνογερμανικών σχέσεων.

“Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός τον οποίον υποδέχεστε. Και ελπίζω ότι θα είμαι εκείνος ο οποίος θα βγάλει τελικά και τελεσίδικα τη χώρα από την κρίση ώστε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη” είπε στην κ. Μέρκελ στα γερμανικά ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας και την εξαιρετική συνεργασία και ελπίζω να σας καλωσορίσω σύντομα στην Αθήνα”, καλώντας έτσι την καγκελάριο να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως αναφέρθηκε (στα ελληνικά) και στο μήνυμα των εκλογών και το γεγονός ότι έμεινε εκτός Βουλής η ΧΑ.

“Έρχομαι στο Βερολίνο 50 ημέρες μετά τις εκλογές. Αυτή η νίκη μας θεωρώ ότι έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Απέδειξε ότι η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο αλλά και να καταδικάσει το λαϊκισμό εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή. Είναι μία απόδειξη της ωριμότητας και του ελεύθερου φρονήματος του ελληνικού λαού είναι μία αχτίδα φωτός για τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version