Τα… μαθηματικά του Άδωνι Γεωργιάδη με τον πληθωρισμό

Τα… μαθηματικά του Άδωνι Γεωργιάδη με τον πληθωρισμό
Άδωνις Γεωργιάδης INTIME NEWS

Κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο πραγματικός πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν είναι αυτός που νομίζουμε. Η μαθηματική του εξήγηση.

Στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον πληθωρισμό, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΓΕΜΗ και τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Στις 12 η Eurostat ανακοίνωσε τον πληθωρισμό για όλη την ευρωζώνη. Στο 8% ο εναρμονισμένος δείκτης στην Ελλάδα για το μήνα Μάρτιο. Στο 2,7% η μηνιαία αύξηση. Εγώ πάντα κοιτάω λίγο παραπάνω τη μηνιαία αύξηση, γιατί αυτή δείχνει την τάση. Στο 7,5% είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη – εμείς στο 8% – και στο 2,5% η μηνιαία αύξηση – εμείς στο 2,7%», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία για το ύψος του πληθωρισμού το Μάρτιο του περασμένου έτους.

«Τον Μάρτιο του 2021 η Ελλάδα ήταν την μοναδική στην ευρωζώνη με αρνητικό πληθωρισμό, είχε μείον 2%. Τότε ο μέσος όρος της ευρωζώνης ήταν 1,3%. Το +8 είναι από το -2, άρα, στην πραγματικότητα είναι 6, δεν είναι 10. Άρα, στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι το 7,5%, αν το πάρουμε σε ετήσια βάση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επέμεινε ότι «η Ελλάδα είναι η 12η από τις 19 χώρες».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αντιπαραθέσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Για να δούμε λίγο τον πληθωρισμό των χωρών που είναι λίγο πάνω από εμάς. Λιθουανία, 15,6%. Φταίει ο Μητσοτάκης. Εσθονία, 14,8%. Φταίει ο Χατζηδάκης, ο Γεωργιάδης και ο Σκρέκας. Ολλανδία, 11,9%. Είναι προφανώς η λίστα Πέτσα εδώ. Ισπανία, η αγαπημένη σας χώρα, που την έχετε κάνει παράδειγμα και μας την λέτε σε κάθε σας ομιλία, 9,8%».

«Επαναλαμβάνω, αν βάλουμε εμείς, ότι είχαμε μείον 2 πέρυσι, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν συν, εμείς είμαστε στο 6 στην πραγματικότητα. Για όλες αυτές τις κυβερνήσεις, που έχουν αυτόν το θηριώδη έως και διπλάσιο από εμάς πληθωρισμό, φταίει ο κ. Μητσοτάκης; Αυτή είναι σοβαρή συζήτηση, για τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση;», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός απάντησε και στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει ζήτημα επάρκειας προϊόντων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα