Τα μηνύματα Αβραμόπουλου στις απειλές περί κυβερνητικής αστάθειας

ΑΘΗΝΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι μηνύματα απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους εταίρους του στην συγκυβέρνηση

Στο περιθώριο των ανακοινώσεων των κυβερνητικών προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που είχε  ως αποδέκτες όσους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, συνδέουν την κυβερνητική συνοχή, με τα επικείμενα εκλογικά αποτελέσματα .

Σε απόσπασμα της ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε:

«Τις τολμηρές όμως αλλαγές, τις καθιστά ισχυρές και πραγματοποιήσιμες μόνο ο δρόμος της συναίνεσης και της σύνθεσης. Γιατί τότε μόνο αυτές αντέχουν στο χρόνο.Και η εθνική συνεννόηση και η συναίνεση έχουν αξία μεγαλύτερη, όταν δεν επιβάλλονται από τα γεγονότα και τις καταστάσεις, αλλά όταν ξεπηδούν μέσα από την πολιτική μας φιλοσοφία και τις ιδέες μας. Όταν έχουν να κάνουν με τις αντιλήψεις, τις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτισμού και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Το πρόσφατο παρελθόν έχει δώσει τέτοια δείγματα, όπως τότε, το 1974, που η Νέα Δημοκρατία, ενώ ήταν πανίσχυρη,  κυβέρνησε με τη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων. Γιατί αυτό απαιτούσαν οι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες της εποχής εκείνης. Διεύρυνε την εκλογική της βάση σε όλους τους χώρους και με προσωπικότητες της τότε Κεντροδεξιάς και με προσωπικότητες της τότε Κεντροαριστεράς. Πόσο μάλλον σήμερα, που ο κόσμος, η Ευρώπη, η Ελλάδα, έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με την εποχή της μεταπολίτευσης. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε. Να αφήσουμε πίσω μας την εποχή της ανέξοδης κομματικής σύγκρουσης και του καταστροφικού λαϊκισμού. Την εποχή των στερεοτύπων και των ιδεοληπτικών εμμονών. Αυτό που μας ενώνει είναι το κοινό όραμα για την Ελλάδα.Και αυτήν ακριβώς την ενότητα εκφράζει η συνταγματική μας π

Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , έκανε λόγο περί μιαςπρότασης, που θα υπηρετεί την πατρίδα και το λαό, και θα έχει ως άξονές της:

- την ανάγκη για ένα άλλο κράτος δικαίου,

- τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής,

- την κοινωνική δικαιοσύνη,

- την εθνική αξιοπρέπεια,

- τους ισχυρούς θεσμούς,

- την ανάπτυξη,

- το νέο ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον,

- την ελεύθερη οικονομία,

- την αξιοπιστία,

- τη διαφάνεια και κυρίως,

- την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network