Τα πασχαλινά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Τα πασχαλινά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών
© 2015 -

Ευχές και αναστάσιμα μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς για τη γιορτή του Πάσχα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στην κι έκανε Ανάσταση στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου με την οικογένειά του. Σε δήλωσή του αμέσως μετά την αναχώρησή του με το Άγιο Φως από το ναό σημείωσε:

"Χριστός Ανέστη. Το άφατο θαύμα της ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για το λαό μας, το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι στην Αίγινα μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά τους. "Η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή. Φέρνει μαζί της την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που έχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι, να κοιτάξουμε ψηλά και, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας. Tο μήνυμα της σημερινής γιορτής είναι μήνυμα ζωής και δικαιοσύνης που ακούγεται από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο", αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο πασχαλινό του μήνυμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο, σε ευχές του μετά την Ανάσταση τόνισε: "Χριστός Ανέστη. Αγάπη σε κάθε οικογένεια" και ευχήθηκε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προκοπή και υγεία. Και στην Πατρίδα μας να βγει γρήγορα από τα δύσκολα και να δικαιωθούν, να πιάσουν τόπο, επιτέλους, οι θυσίες του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται από τη Μεγάλη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: "Το Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης. Αυτή η λαμπρή και αισιόδοξη ημέρα είναι ίσως μια ευκαιρία να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως Έθνος και ως κοινωνία. Μακάρι να το κάνουμε αυτό με ένα τρόπο που πηγαίνει πέρα από τις σκοπιμότητες της συγκυρίας, πιο γενναιόδωρο και πιο διορατικό. Χρόνια πολλά".

Αυτή τη χρονιά η υποδοχή του Αγίου Φωτός "έχει μία ιδιαίτερη σημασία, γιατί το Φως της Ανάστασης είναι το Φως της ελπίδας", αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν «ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα», σημειώνει. «Για αυτό το λόγο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, όλοι οι λαοί έχουμε σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, μία καινούργια αρχή που φέρνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ακόμα και σε αυτούς που περνούν δύσκολα αυτή τη νύχτα και αύριο την ημέρα του Πάσχα», προσθέτει ο κ. Καμμένος στο μήνυμά του.

Στο δικό του μήνυμα για το Πάσχα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: "Ανάσταση για τον λαό μας δεν μπορεί να έρθει με τροϊκανές διαπραγματεύσεις, με τα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια των ανταγωνισμών, σε όφελος των συμφερόντων που μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε Γολγοθά τον λαό μας. Aνάσταση λαών μπορεί να έρθει μόνο σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, με ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα που θα βγει στο προσκήνιο, με λαϊκή συμμαχία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Εύχομαι το Πάσχα να σημαίνει το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου

Κουτσούμπας: Ανάσταση για τον λαό, δεν έρχεται με τροϊκανές διαπραγματεύσεις

Σαμαράς σε γιορτινό κλίμα: 'Κουκουλοφόροι, καταλήψεις και λαθρομετανάστες παντού'

Τσίπρας: Ξεχωριστή η φετινή Ανάσταση. Φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

SHARE: