Τασούλας: Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο και αίτημα για άρση ασυλίας

Διαβάζεται σε 2'
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας INTIME

Την αποπομπή του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την πρωτοφανή βίαιη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελ. Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Την αποπομπή του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου για 15 μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος ανακοίνωσε από το προεδρείο της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας, για το βίαιο επεισόδιο που διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την ποινή “χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας“, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά γι’ αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους.

 

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, “είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς”.

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: “Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές”.

“Ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα στην κρίση και τη λογική, που δυστυχώς κάποιοι εδώ μέσα δε διαθέτουν. Πόσα ψέματα μπορεί να πει κάποιος για να δικαιολογήσει μια πράξη βίας;”, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: “Δεν περίμενα ποτέ άνθρωποι στο κοινοβούλιο να επαναλάβουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα