Θ.Τζήμερος: Κάθε μετανάστης εργαζόμενος παίρνει τη θέση ενός Έλληνα

Ο πρόεδρος της "Δράσης", Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά", Θάνος Τζήμερος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, κατά την οποία ανακοίνωσαν την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά" EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά", μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5

Την άποψη ότι "κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες" εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος.

Στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό.

Ο κ. Τζήμερος διατύπωσε την άποψη ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους.

Ο κ. Τζήμερος εξήγησε ότι για τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους της, καθώς δεν αφορά μόνο την ίδια. Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να φυλάσσει μόνη τα σύνορά της για την είσοδο παράνομων μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θάνος Τζήμερος στο NEWS 247: "Στις επόμενες εκλογές θα μπούμε στη Βουλή"

SHARE:

24Media Network