Θάνος Πλεύρης: Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

Θάνος Πλεύρης: Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι
rouvikonas.gr

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν σύνθημα για το εξανθενημένο ΕΣΥ, στον τοίχο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, στο Κολωνάκι.

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα.

Τα μέλη της παρέμβασης έγραψαν με σπρέι στον τοίχο “Σώζετε παπάδες, σκοτώνετε παιδιά”, στον απόηχο του εξασθενημένου ΕΣΥ.

Στη συνέχεια, ανέβασαν κείμενο στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

rouvikonas.gr

“Απ’ ό,τι φαίνεται για ακόμη μια φορά, οι εταιρείες, ακόμα και αυτές που το αντικείμενο τους ακουμπάει σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της υγείας μας, υπηρετούν τον μοναδικό σκοπό της ύπαρξής τους, το χρήμα. Καθώς η κοινωνική μας σύνθεση ακόμα είναι δομημένη πάνω στην κυριαρχία του κεφαλαίου που πρέπει να τραφεί πάση θυσία, η ανθρώπινη δραστηριότητα περιορίζεται στην απόκτηση χρήματος και την συσσώρευσή του και όλα τ’ αλλά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Μέσα στην γενικευμένη ακρίβεια, λοιπόν, οι φαρμακοβιομηχανίες νιώθουν ριγμένες. Το παγκόσμιο καρτέλ των φαρμάκων δεν έχει συνηθίσει να μένει πίσω στα υπερκέρδη. Την ξεκάθαρη έγνοια τους μονάχα για χρήμα την έχουμε δει πολλάκις, όπως στην περίπτωση του Covid-19, στην περιπτώση φαρμάκων αντιμετώπισης του AIDS, όπως και άλλα πανάκριβα φάρμακα σε φαρμακοεξαρτώμενες ασθένειες, σε χρηματισμούς πολιτικών, κτλ.

Η συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τα κράτη στοχεύει απλά και μόνο στο κέρδος. Στο πεδίο της έρευνας, της ευρεσιτεχνίας, της καινοτομίας είναι ο καθένας μόνος του και ισχύουν οι νόμοι του ανταγωνισμού. Και τώρα, εν μέσω μιας νέας γενικευμένης πληθωριστικής κρίσης, έφτασε και η στιγμή των ξαφνικών ελλείψεων. Δεν υπάρχουν δραστικές ουσίες, έκδοχα και υλικά για να φτιαχτούν κάψουλες, όπως δεν υπήρχαν υποτίθεται πρώτες ύλες και την περίοδο ακριβώς πριν ξεσπάσουν τα απανωτά κύματα ακρίβειας που συνεχίζουν ακόμα και 2 χρόνια μετά. Οπότε, τα ψέματα τους όπως και το τι έρχεται είναι ορατό. Μας το λένε από θέση ισχύος και κοστίζει αδικοχαμένες ζωές”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που δημοσιεύθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα