Θάνος Πλεύρης για ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: “Είναι αποκτήνωση”

Θάνος Πλεύρης για ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: “Είναι αποκτήνωση”
SOOC

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα του τον κάνει να νιώθει πολύ άσχημα, ιδίως γιατί έγινε μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

Τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη, μέσα στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή και μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, καταδίκασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του, που η Δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος ότι έγινε μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Αυτό είναι αποκτήνωση», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για το ναζιστικό χαιρετισμό του πατρός Πλεύρη είχε ερωτηθεί χθες στο briefing εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι: “Σε μία χώρα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και έχει υποφέρει από το ναζισμό, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και τελείως έξω από το αξιακό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και από αυτά που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση. Στη Δημοκρατία μας δεν υπάρχει ούτε εκατοστό για αναβίωση του ναζισμού και τους νοσταλγούς του”.

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Σοφία Παπανουτσοπούλου όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου πάντως δήλωσαν ότι δεν είδαν το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη την ώρα που κατέθετε η Μάγδα Φύσσα.

Εν τω μεταξύ όμως το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ ξεκίνησε και δεύτερη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είναι συνήγορος του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα