Θεοδωράκης: Αν έρθει πρόταση μομφής θα την ψηφίσω

Θεοδωράκης: Αν έρθει πρόταση μομφής θα την ψηφίσω
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού Eurokinissi

"Θεωρώ ότι το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας πρέπει να λυθεί τώρα" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνοντας έτσι τη θετική του στάση έναντι της συμφωνίας- Δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τη μάχη με το Ποτάμι παρά τις αποχωρήσεις βουλευτών.

“Είμαι αντίπαλος του κ.Τσίπρα. Αν έρθει τώρα πρόταση μομφής θα την ψηφίσω” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Ωστόσο διαχώρισε τη θέση αυτή από την διαδικασία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία υπερασπίστηκε λέγοντας, “Αυτή τη στιγμή 140 χώρες αποκαλούν τους γείτονές μας Μακεδονία. Πρέπει να ακουστεί ότι αυτή η χώρα είναι η Βόρεια Μακεδονία” και συμπλήρωσε “εάν είχε γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του Μακεδονικού, όπως είχα ζητήσει, σίγουρα κάποια σημεία της Συμφωνίας θα ήταν καλύτερα. Το χρέος μου είναι πρώτα το συμφέρον της χώρας και μετά το συμφέρον του κόμματος. Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο παρόλο που είχα εύκολες λύσεις. Θεωρώ ότι το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας πρέπει να λυθεί τώρα.”

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο Ποτάμι που έμεινε χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά είπε: “Στα σύγχρονα κόμματα υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση. Δεν υπακούν οι βουλευτές σε διαταγές ούτε έχουν μονολεκτικές απαντήσεις. Το Ποτάμι υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί εκπροσωπεί κάποιους ανθρώπους. Αυτούς που δεν συμβιβάζονται με όσα λέει o ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει η ΝΔ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα