Θεοδωράκης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας:Θα πρέπει οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία

79η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
79η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ προσβάλουν την κοινοβουλευτική λειτουργία και παίζουν με τους θεσμούς, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης (vid)

"ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ προσβάλουν την κοινοβουλευτική λειτουργία", καθώς δεν κάνουν ουσιαστικά διάλογο για τα προβλήματα, αλλά με βάση τις δικές τους σκοπιμότητες, σημείωσε στη συνέντευξη στη ΔΕΘ ο  πρόεδρος του κόμματος "Το Ποτάμι".

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό στο διάλογο αλλά και σε μετεκλογική συνεργασία για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης με ανθρώπους "που θα πάνε μπροστά τη χώρα". Θέτει όμως δύο προϋποθέσεις, η μία είναι τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν πολιτικές και η δεύτερη είναι οι αρχές.

"Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε, τη στιγμή που πρέπει, με αυτούς που ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα" τόνισε. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ακόμη και προεκλογικά αλλά "όχι γενικώς και αορίστως" αλλά για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

"Να συμφωνήσουν τα κόμματα που θέλουν τη σιγουριά μιας δυνατής κυβέρνησης, να δώσει ο καθένας τη λίστα με τις 20 προτεραιότητές του" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

"Να βάλουμε ο καθένας τις 20 δικές του προτεραιότητες, να βάλουμε κι εμείς τις 20 δικές μας, να δούμε πού συναντιόμαστε. Τα παζάρια και τις λευκές επιταγές δεν τις θέλουμε". "'Άλλος ο διάλογος για να σώσουμε τη χώρα και άλλος για να σώσουμε τους μαθουσάλες της πολιτικής".

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του πως "αυτή η βουλή και όχι η επόμενη" πρέπει να αποφασίσει ότι οι μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με αναλογικότερο σύστημα και να αποφασίσει για την αναθεώρηση του συντάγματος, στα σημεία της ευθύνης των υπουργών, της ασυλίας των υπουργών και της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική και στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν λάθος οπτική και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το θεσμό για την προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του να εξαντλεί η εκάστοτε κυβέρνηση την τετραετία, εντούτοις άφησε μικρή αιχμή για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, τονίζοντας πως πρέπει "να δούμε και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία" και "αν, αντί να διορθώνουν τα λάθη κάνουν περισσότερα, ας κάνουν μια πολιτική συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών να σταματήσει η αναστάτωση".

Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Θεοδωράκης απόλαυσε τον καφέ του μαζί με τους συνεργάτες σε ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της πόλης με θέα το Θερμαϊκό.

SHARE:

24Media Network