Θεοδωράκης: Τελετή αποχαιρετισμού μεγάλων ευκαιριών η σημερινή συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Θεοδωράκης: Τελετή αποχαιρετισμού μεγάλων ευκαιριών η σημερινή συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση χάνεται η ευκαιρία τολμηρών αλλαγών στα ζητήματα των μη κρατικών Πανεπιστημίων, του περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας και της συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τελετή αποχαιρετισμού μεγάλων ευκαιριών» χαρακτήρισε την δεύτερη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας τα άλλα πολιτικά κόμματα ότι δεν προχώρησαν τολμηρά σε τρία βασικά ζητήματα.

Ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης η χάνεται «η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εντασσόταν στις σύγχρονες χώρες που δεν απαγορεύουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια». Ο Στ. Θεοδωράκης στηλίτευσε ακόμα την χαμένη ευκαιρία για περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας αναφερόμενος στην απόρριψη της πρότασης του Ποταμιού δικαστικό συμβούλιο να αποφασίζει για την ασυλία ή των βουλευτών. Επίσης, ο Στ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι δεν θα προχωρήσει ούτε μία «ενωτική λύση» για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω ενός διευρυμένου εκλεκτορικού σώματος. Ο Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «μία Βουλή που δεν ακούει γιατί ο καθένας σκέφτεται μόνο το κομματικό του συμφέρον».

Να μιλήσουν πρώτα οι επιστήμονες κι οι δικαστές για τον Ποινικό Κώδικα

Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον δημόσιο διάλογο για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εξαίροντας το κύρος των προέδρων των σχετικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι και το Ποτάμι έχει ερωτήματα για κάποιες από τις προτάσεις, υπογράμμισε όμως ότι «έχουμε υποχρέωση να περιμένουμε πρώτα να μιλήσουν οι επιστήμονες, οι εισαγγελείς, οι δικαστές», ενώ επισήμανε την ανάγκη «να μην χάσουμε κι εδώ άλλο χρόνο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα