Θεοδωράκης: Υπάρχουν τρεις λογαριασμοί Παπαντωνίου στην Ελβετία

Θεοδωράκης: Υπάρχουν τρεις λογαριασμοί Παπαντωνίου στην Ελβετία
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του Κόμματός του και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης (Πάνος) Καμμένος και οι Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο την διερεύνηση των όσων εκτίθενται στην ανωτέρω πρότασή τους προς την Βουλή των Ελλήνων, με την οποία αναφέρονται στις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον κ. Παπαντωνίου να αποκαλύψει την αλήθεια. Εξαπέλυσε επίθεση στον Τσίπρα για όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση Σημίτη

Στην αποκάλυψη ότι προ ολίγων ημερών εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την πρόταση συγκρότησης προανακριτικής για να έρθει στο φως το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για την ύπαρξη τριών λογαριασμών στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. «Το ερώτημα προς τις ελβετικές αρχές είχε τεθεί προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η απάντηση ήρθε τώρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και αποκάλυψε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας στις 13 Μαρτίου απέστειλε κατεπείγον αίτημα στις ελβετικές δικαστικές αρχές για τη δέσμευση και τον έλεγχο των τριών λογαριασμών.

Ο κ. Θεοδωράκης καυτηρίασε, όμως, και τις αναφορές του πρωθυπουργού στον Κώστα Σημίτη καταγγέλλοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί τη δίωξη της κυβέρνησης Σημίτη διότι «προτιμούσε» την επικράτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 1996. Επικαλέστηκε δε σχετικές αναφορές του στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και νυν στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Κοτσακά. Συγκεκριμένα καταλόγισε στον κ. Κοτσακά πως δήλωσε δικαιωμένος εκ του αποτελέσματος για την επιλογή του στις τότε εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. «Αυτή είναι και η άποψη του κ. Τσίπρα; Καλύτερα Άκης παρά Σημίτης;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα