Θερμό επεισόδιο Ερντογάν – Μητσοτάκη στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα

Θερμό επεισόδιο Ερντογάν – Μητσοτάκη στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει χειραψία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Eurokinissi

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Θερμό επεισόδιο προκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο των ηγετών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα στην Πράγα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πριν από λίγο ο κ. Ερντογάν ζήτησε το λόγο και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε την Ελλάδα ότι… ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Ο κ. Ερντογάν πάντως στη συνέχεια σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ όχι μόνο δεν κατέβασε τους τόνους, αλλά ανέβασε κι άλλο την ένταση.

Δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά για οποιαδήποτε χώρα μας επιτεθεί. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα. Έτσι πρέπει να ξέρουν”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. “Οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με την Ελλάδα“, υποστήριξε επίσης.

Συνάντηση Ερντογάν – Αναστασιάδη

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε στην Πράγα και μία σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε επιπλέον ότι: “Το μόνο κλειδί για μία λύση στην Κύπρο είναι η ίση κυριαρχία και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού“. Δεν έδειξε επομένως καμία διάθεση για συζήτηση επί της βάσης των αποφάσεων του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ εξάλλου κατά τη συνάντηση με τον κ.Αναστασιάδη, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος μίλησε για λύση ο Ερντογάν εκτίμησε ότι δεν είναι η “κατάλληλη ώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποτυπώνεται και στην οικογενειακή φωτογραφία των 44 ηγετών που μετέχουν στην άτυπη Σύνοδο που πραγματοποιείται στην Πράγα, εμφανές ήταν το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο καθώς φέρεται να μην αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα