Θεσμικό "καμπανάκι" Τσίπρα για το 3ο κύμα και τα λάθη της κυβέρνησης

Θεσμικό "καμπανάκι" Τσίπρα για το 3ο κύμα και τα λάθη της κυβέρνησης

Την έντονη ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναζωπύρωση της πανδημίας μεταφέρει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελαροπούλου

Σε μία κίνηση με πολιτικό αλλά και θεσμικό χαρακτήρα αποφάσισε να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Θέτωντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία συναντάται στις 10.00, την έντονη ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία της πανδημίας στην χώρα και τον τρόπο διαχείρισης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρει στην Κατερίνα Σακελαροπούλου, τις σοβαρές ενστάσεις για τις αντιφάσεις και τα αλλεπάλληλα λάθη, στα οποία έχουν αναφερθεί δημόσια αρκετοί λοιμωξιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματοποιήσει επικοινωνίες με ειδικούς και προτίθεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Θεσμικό
Αποδέκτης των έντονων ανησυχιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει η Κ.Σακελαροπούλου EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει ευθέως για απώλεια ελέγχου της κατάστασης από την πλευρά της κυβέρνησης. Κάτι που – όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – γίνεται φανερό από τις αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, για τα οποία τελικά ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Μάλιστα στέκεται ιδιαίτερα στην δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή που σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της σημείωσε ότι για το άνοιγμα των σχολείων ««δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους». Αυτά ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως η κυβέρνηση θα αναμένει τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Στο ζήτημα των σχολείων αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης σημειώνοντας πως «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο και με τα σχολεία και αδιαφορεί για τις εισηγήσεις των επιστημόνων.Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, των μαθητών και με την αγωνία των γονέων.Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται τις δηλώσεις ειδικών όπως ο Δ.Σαρρήγιαννης, ο Μ.Δερμιτζάκης, ο Ν.Καπραβέλλος, ο Απ.Βανταράκης και άλλοι που έχουν μιλήσει όχι μόνον για τον ερχομό τρίτου κύματος πανδημίας αλλά προβλέπουν ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με ότι αυτό σημαίνει σε επίπεδο διασωληνώσεων και θανάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην επανάληψη των λαθών που έγιναν στις 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη επέκταση της νόσου, επικαλούμενος τις εικόνες των Εκκλησιών στα Θεοφάνεια. Αποδίδοντας στην κυβέρνηση μια τακτική που ακολουθήθηκε με μοναδικό κριτήριο το να μην έχει πολιτικό κόστος από μία σύγκρουση με την Εκκλησία. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι μέσα σε δύο μήνες και 8 ημέρες έχουν καταγραφεί 4.500 νεκροί. .

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να διερευνηθεί η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία παρότι υπήρξαν προειδοποιήσεις λοιμωξιολόγων δεν λήφθηκαν μέτρα στην συμπρωτεύουσα για τον εορτασμό του Αγ.Δημητρίου

Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με προφανή τρόπο η κυβέρνηση αγνοεί τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, εμμένοντας παράλληλα στην πολιτική της μη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ένας συνδυασμός που θεωρεί ότι θα οδηγήσει σε αναζωπύρωση του Covid 19 στην Ελλάδα, η ευθύνη της οποίας θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση αναφορικά με καταγγελίες γιατρών που μετατέθηκαν αιφνιδιαστικά στην Βόρεια Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλώντας για οργάνωση που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα. Μεταξύ άλλων στην ερώτηση αναφέρεται πως «οι ιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με τη διενέργεια έκτακτων και προσωρινών μετακινήσεων ιατρών, από νοσοκομεία της Αθήνας σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, οι οποίες σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν σε συνθήκες απόλυτης προχειρότητας. Όσοι μετακινήθηκαν αντιμετώπισαν τις εξής απαράδεκτες καταστάσεις: Εκ των προτέρων γνώριζαν μόνο την υγειονομική περιφέρεια του νοσοκομείου στο οποίο μετατίθενται και όχι ακριβώς το νοσοκομείο,. Τελούν σε πλήρη άγνοια ως προς το χρονικό διάστημα για το οποίο ισχύει η μετάθεση. Απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη ή ενημέρωση για το θέμα της σίτισης και διαμονής τους. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι ιατροί μπαίνουν σε ένα πούλμαν μαζί με άλλους συναδέλφους τους και έπειτα από το ταξίδι προς τα βόρεια της χώρας ξεκινά η «διανομή» τους σε νοσοκομεία».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας, Covid-19, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
SHARE:

24Media Network