Τη “θεωρία των δύο άκρων” υιοθετεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη σχετικά με το πώς λειτουργεί η αποχή.

Την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων» υιοθετεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όπως διαφάνηκε από την σημερινή παρέμβασή του στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη «Το Φαινόμενο Κασσελάκη» με αντικείμενο …τον ίδιο, που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ.

Στην παρουσίαση μετείχε ο συγγραφέας του βιβλίου, αλλά και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του αναφορικά με τον όρο «μεταδημοκρατία» στον οποίο είχαν αναφερθεί οι προηγούμενοι ομιλητές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «η αποχή είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας σήμερα. Ένα μεγάλο ρίσκο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις. Σε extreme. Και σε ακροδεξιά και σε αναρχία. Ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές πιέσεις, κοινωνικές πιέσεις».

Μια πολιτική προσέγγιση που είναι εμφανώς συμβατή με την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων». Αν και στην προκειμένη περίπτωση στον έναν πόλο τίθεται η «ακροδεξιά» και στον άλλο η «αναρχία» ως εναλλακτική εκδοχή του δίπολου «άκρα δεξιά – άκρα αριστερά», που κατά καιρούς υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία.

Μετά από τη φράση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ως συμπέρασμα πως «η έμπρακτη εφαρμογή των αξιών και ειδικά των προοδευτικών αξιών με έναν τρόπο που αντιμετωπίζει την αποχή για μένα είναι μονόδρομος. Γι αυτό τον λόγο είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το 40% δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Πρέπει να ανασυνταχθούμε σαν κόμμα και να προσφέρουμε στον τόπο. Το 40%, μία πανοπλία μιντιακή, δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για τον κόσμο. Ο κόσμος δεν περνάει καλά εκεί έξω. Άρα έχουμε μεγάλη υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε στη βολική θέση του να είμαστε ”διασημότητες” στην Αθήνα και στην Ελλάδα, να προσφέρουμε στον κόσμο που δεν έχει την ίδια την αναγνωρισιμότητα και απλά πονάει στην καθημερινότητά του. Αυτή είναι η πυξίδα σε ό,τι κάνω».

Για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, ανέφερε: «Οταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος πρόεδρος, πίστευα ότι θα κερδίσω. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις».

«Δεν υπάρχει κανείς που να “με έχει”. Πώς εμπνέεις δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-δημοκρατία. Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου» επεσήμανε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Νick Paleologos/ SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Η εκδήλωση και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα