Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Πούτιν για Ανατολική Μεσόγειο και Αγιά Σοφιά

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin στην Αθήνα το 2016
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin στην Αθήνα το 2016 EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας είχε ο πρωθυπουργός, με την Αγιά Σοφιά και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Οι δύο άνδρες έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες «εξέτασαν λεπτομερώς τη μελλοντική πρόοδο της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου της κοινής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της νομικής βάσης για μια διμερή σχέση».

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός επίσης συζήτησαν για το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και για το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Πούτιν
SHARE:

24Media Network