Τηλεφωνική επικοινωνία της Σακελλαροπούλου με την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά, Παγιέτ

Τηλεφωνική επικοινωνία της Σακελλαροπούλου με την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά, Παγιέτ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Επικοινωνία με την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά Τζουλί Παγιέτ είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας. Το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

Την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας, καθώς και το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Καναδά επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά Τζουλί Παγιέτ.

Η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τη συγχαρεί για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα και να της εκφράσει την επιθυμία της για στενή συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Συνεχάρη, επίσης, τη χώρα μας για τον συνετό τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου αφού ευχαρίστησε την Γενική Κυβερνήτη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τα θύματα του πρόσφατου ατυχήματος καναδικού ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Επισήμανε επίσης το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γενική Κυβερνήτης συμφώνησε, επαινώντας τη δημιουργικότητα των ελληνικής καταγωγής Καναδών πολιτών, τους οποίους, ως είπε, γνωρίζει πολύ καλά, καθώς κατάγεται από το Μόντρεαλ.

Η κ. Παγιέτ ευχαρίστησε τέλος για τη στήριξη της Ελλάδος στην υποψηφιότητα του Καναδά για θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2021-22, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα