Τσίπρας σε Γιούνκερ: Έπρεπε να αφήσετε τον λαό να αποφασίσει απερίσπαστος

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Έπρεπε να αφήσετε τον λαό να αποφασίσει απερίσπαστος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για επέκταση του προγράμματος προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το δημοψήφισμα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση, ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Επικοινωνία Τσίπρα - Σουλτς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Κομισιόν
SHARE:

24Media Network