Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Νταβούτογλου στον απόηχο της ελληνικής φιλοξενίας

Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου,με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στην Άγκυρα. Κατά τη μονοήμερη σύντομη επίσκεψη, το πρόγραμμα περιλαμβανε κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών και δηλώσεις των υπουργών.
(EUROKINISSI)
Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου,με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στην Άγκυρα. Κατά τη μονοήμερη σύντομη επίσκεψη, το πρόγραμμα περιλαμβανε κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών και δηλώσεις των υπουργών. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την επομένη της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού στην Αθήνα, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ολιγόλεπτης διάρκειας. Τι είπαν οι δύο οι άνδρες μεταξύ τους

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Aχμέτ Νταβούτογλου, αργά το βράδυ του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, την επομένη της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη συνάντηση και τη φιλοξενία και του μετέφερε όσα συζήτησε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου. Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση, αλλά τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά τα χειρίζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του, ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου: Παλιά απειλούσαμε ο ένας τον άλλο, σήμερα κάνουμε διάλογο

Βενιζέλος σε Νταβούτουγλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη "τουρκική δημοκρατία της βορείου Κύπρου"

SHARE:

24Media Network