Σαμαράς μετά την επίθεση: “Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα”

Σαμαράς μετά την επίθεση: “Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα”
ΑΘΗΝΑ-Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο επίσημης τελετής.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο Α. Σαμαράς τηλεφώνησε στην Α. Μέρκελ, μετά την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τι της είπε ο πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

“Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις των δύο χωρών”

Ευτυχής για το γεγονός ότι ουδείς υπέστη κάποια ζημία κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος τόνισε ότι τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους, ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το Βερολίνο, το οποίο, όπως είπε, δεν θεωρεί ότι οτιδήποτε μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση.

«Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας.

Οι δράστες, όμως, δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊνμάγερ και επισημαίνει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.

ΣΥΡΙΖΑ: “Απόλυτα καταδικαστέα” η επίθεση

«Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία. Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας», προσθέτει.

Γλέζος: “Η επίθεση δεν ωφελεί τον ελληνικό λαό”

«Η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή ποιον ωφελεί; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Γιατί ούτε από την τραγωδία που περνά τον βγάζει, ούτε από την κρίση τον γλυτώνει» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ο Μ. Γλέζος, «αντίθετα, ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του. Παράλληλα, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται να μετατρέψει την αναμφισβήτητη οργή του λαού σε πολιτική πράξη».

«Ταυτόχρονα, προσπαθούν – άδικα όμως – να τον ξεστρατίσουν από τις πανάρχαιες παραδόσεις μας, όπου ¨ο πρέσβυς ούτε τύπτεται, ούθ’ υβρίζεται¨ (Αισχύλος: Ικέτιδες 728)», καταλήγει η δήλωση του Μ. Γλέζου.

Καταδικάζει την επίθεση η ΔΗΜΑΡ

«Απερίφραστα» καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

«Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία μας και προσβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα