Τηλεοπτικές άδειες: Συναίνεση μεν, αλλά

Τηλεοπτικές άδειες: Συναίνεση μεν, αλλά
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Τι διευκρίνιζαν μετά το υπουργικό κυβερνητικές πηγές ενόψει ΕΣΡ. Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και τις αρμοδιότητες

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ή πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, όμως στο εσωτερικό μέτωπο συνεχίζεται η προσπάθεια συναίνεσης για το ΕΣΡ, χωρίς όμως καμία διάθεση από κυβερνητικής πλευράς εάν το αδιέξοδο δεν αρθεί, να συνεχιστεί επ αόριστο σημερινό καθεστώς.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όρισε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι ή κυβέρνηση θα επιμείνει στην προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, σε περίπτωση νέου ναυγίου όμως δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής επ αόριστον.

“Δεν θα μείνουμε σε καθεστώς παρανομίας. Δεν υπάρχει περιθώριο μέχρι τον Γενάρη αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ”, έλεγε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να ορίζει συγκεκριμένο χρόνο κατάθεσης της ρύθμισης για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης εάν ή Διάσκεψη Προέδρων την Πέμπτη οδηγηθεί πάλι σε αδιέξοδο.

Επισήμως ή Διάσκεψη αναβάλλεται από Δευτέρα για Πέμπτη λόγω της υπουργοποίησης προέδρων επιτρόπων όπως ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ανεπίσημα όμως για να δοθεί χρόνος για να αναζητηθούν συναινέσεις μετά τη σκλήρυνση της στάσης ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ή κυβέρνηση δε θα δεχθεί την πρόταση νόμου της ΝΔ:

“Μέχρι νεοτέρας νομοθετούμε εμείς.

Το θέμα είναι να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για ονόματα.”

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δε συζητήθηκε περαιτέρω κατά το υπουργικό. Έγινε όμως συζήτηση και για τον προϋπολογισμό, που θα συζητηθεί εκτενώς στα κυβερνητικά όργανα. Συμφωνήθηκε δε ότι θα γίνει και νέο υπουργικό πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, μέσα στο μήνα, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό και τη δεύτερη αξιολόγηση .

Ειδική αναφορά σε θέματα συντονισμού της  κυβέρνησης έκανε ο αρμόδιος πλέον για το θέμα υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας ότι δεν είναι θέμα  μόνο δομών αλλά και αλληλεγγύης και διάθεσης των  προσώπων.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναλαμβάνει την καθημερινότητά και θα κρατήσει και την επιτροπή συντονισμού μεγάλων έργων.

Εκτός από τον πρωινό καφέ που θα συνεδριάζει καθημερινά σχεδόν στο Μαξίμου, άπαξ εβδομαδιαίως θα συγκαλείται και το πολιτικό συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα