Την ανάκληση της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς ζήτησε η ΔΗΜΑΡ

Την ανάκληση της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς ζήτησε η ΔΗΜΑΡ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, που δημοσίευσε ρατσιστικό σχόλιο στο Twitter. Τα σχόλια των υπόλοιπων κομμάτων

Ανακοίνωση με την οποία ζήτησε την ανάκλησή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή το σχόλιό της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:

“Ρατσιστικό χιούμορ και “αστειάκια” που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια “αστεία” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

“Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους” αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

“Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής”, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ

“Τα κουνούπια της Ολυμπιακής Επιτροπής με την απόφασή τους αυτή, μοιάζουν με τον Χίτλερ στους Ολυμπιακούς του 1936. Ο ίδιος ρατσισμός από την ανάποδη πλευρά. Η Βούλα Παπαχρήστου για όλους εμάς είναι ήδη Ολυμπιονίκης”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα. Η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου”.

Σημειώνεται πάντως, ότι η Ελληνίδα αθλήτρια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιό της, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

Σε δηλώσεις της στο Contra.gr, η Παπαχρήστου είπε, πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν και πως το σχόλιο το είδε κάπου αναρτημένο και το ανέβασε κι εκείνη.

Το ίδιο έκανε και μέσω Twitter, όπου χρειάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αρκετές φορές, από τους ενοχλημένους χρήστες, που αντέδρασαν στο σχόλιό της.

Συγγνώμη ζήτησε και στα αγγλικά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα