Την επέκταση του προαστιακού ως το Λαύριο προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα της αρμοδιότητάς του από το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Την υπογραφή της σύμβασης, το αργότερο αρχές του 2019, για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου έως το Λαύριο, ανακοίνωσε από το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας, που πραγματοποιείται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών του Λαυρίου και της Ραφήνας, με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ελληνικά λεωφορεία στην Αττική

Σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή νέων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας για τις αστικές συγκοινωνίες, προανήγγειλε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Για το αν μπορούμε να πάρουμε νέα λεωφορεία η απάντηση είναι ότι μπορούμε αλλά δεν θα πάρουμε στη λογική του χθες. Δεν θα πάρουμε δάνειο για να αγοράσουμε από κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες νέα λεωφορεία και να πληρώνουμε στη συνέχεια επί δύο και επί τρεις φορές ακριβότερα τα ανταλλακτικά και να μην έχουμε για τα επόμενα χρόνια σοβαρές αστικές συγκοινωνίες» τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι ήδη το υπουργείο προετοιμάζει δύο ΣΔΙΤ (Σύπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα) για την κατασκευή νέων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας στην ΕΛΒΟ και ένα δεύτερο για ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κατασκευάζονται στην Αθήνα και θα συντηρούνται εδώ. Οι προμήθειες και ανάγκες της χώρας πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την παραγωγική δομή της χώρας, τόνισε ο υπουργός.

Αποχετευτικό στην ανατολική Αττική

Aνάσα σε χιλιάδες πολίτες αρκετών περιοχών της ανατολικής Αττικής αναμένεται να δώσει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα του 12 συνεδρίου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Λαύριο σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ αλλά και τους δήμους, προχωρούν άμεσα οι δημοπρατήσεις έργων.

Συγκεκριμένα στο β' τρίμηνο του '18 προχωρά η δημοπράτηση του έργου που αφορά τις περιοχές Παλλήνης, Ανθούσας και το υπόλοιπο του Γέρακα του δήμου Παλλήνης, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων.

Επίσης, έχει προκηρυχθεί η ανάθεση των μελετών για τις περιοχές Κάντζας, Λεονταρίου και Κάτω Μπαλάνας του δήμου Παλλήνης αλλά και η οριστικοποίηση των μελετών αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Καπανδριτίου, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου του δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα.

Ο προϋπολογισμός είναι 20 εκατομμύρια και η δημοπράτηση θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του '18.

Πηγή: 

ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network