Την επιτροπή Εξοπλισμών συγκαλεί ο Καμμένος για τα F16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ// ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ// ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

"Μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν" ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Προανήγγειλε ότι θα ζητήσει τη σύγκληση της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής προκειμένου, όπως είπε, η Μπακογιάννη να δώσει εξηγήσεις για τις σκιές που βλέπει

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, το επόμενο διάστημα, θα ζητήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, να δώσει εξηγήσεις για τις σκιές που βλέπει στο θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16. Αυτό δήλωσε ο κ. Καμμένος σε στρατιωτικούς συντάκτες, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Όπως διευκρίνισε, στην Επιτροπή θα κληθεί ο Αμερικανός πρέσβης, καθώς είναι εξουσιοδοτημένος για τη διακρατική συμφωνία.

Για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού (αριθμού οβίδων πυροβολικού) στη Σαουδική Αραβία παρατήρησε ότι επρόκειτο για διακρατική συμφωνία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, που ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο, εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος της αραβικής χώρας. Ωστόσο, παρατήρησε ότι σημειώθηκαν «διάφορες περίεργες κινήσεις» από κάποιους που εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες, για να ξεκαθαρίσει ότι «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν», όπως γινόταν στο παρελθόν για να κάνουν μπίζνες.

ADVERTISING

Τέλος, διευκρίνισε ότι την περασμένη Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας για το θέμα της καταβολής των χρημάτων. Τα χρήματα θα δοθούν στον στρατό ξηράς για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Εν τω μεταξύ, πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ο ανώτατος αξιωματικός που χειρίστηκε τη συμφωνία μετατέθηκε, καθώς παρέβη τις σαφείς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, έχοντας επαφές με μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιπαράθεση ΝΔ- Καμμένου για συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

SHARE:

24Media Network