Την Καπούλα στηρίζει η ΝΔ για το δήμο Βόλου

Ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης
Ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης MOTIONTEAM

Το "γαλάζιο" χρίσμα στο Βόλο θα δοθεί στην πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Την στήριξη του κόμματος της Ν.Δ στο πρόσωπο της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα για την δημαρχία του Βόλου στις προσεχεις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης της ΝΔ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του κόμματος.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως η επιτροπή αξιολόγησης του κόμματος απεφάνθη πως η Νάνσυ Καπούλα έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες «για να υπηρετήσει τον δήμο Βόλου» , ενώ επισήμανε πως θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση. «Θα δουλέψουμε ενωμένοι και θα απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες του Βόλου. Δεν μας περισσεύει κανένας στους αγώνες που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας» σημείωσε.

ADVERTISING

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο επανέλαβε ότι οι «είμαστε αποφασισμένοι ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και αυτό είναι εθνική μας υποχρέωση», ενώ επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας ότι « ο κ. Τσίπρας χτίζει πελάτες, ενώ εμείς θέλουμε πολίτες».

«Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα περήφανη, δυνατή που θα δρα, θα δημιουργεί πλούτο, νέες θέσεις εργασίας, ασφάλεια, αλλά και δημοκρατικούς θεσμούς που να λειτουργούν» είπε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε : «Η ΝΔ στοχεύει στην επόμενη ημέρα όπου με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ και μια αυτοδιοίκηση με πρόσωπα ικανά, και τιμονιέρηδες δυνατούς, όπως είναι ο Κώστα Αγοραστος στο τιμόνι της Θεσσαλίας Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου στα Τρίκαλα, ο Βασίλης Τσιάκος στη Καρδίτσα, η Ρένα Καραλαριώτου στη Λάρισα και η Νάνσυ Καπούλα στο Βόλο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα φαινόμενα των μαθητικών καταλήψεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από μαθητές που διαμαρτύρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζονται πως η ΝΔ είναι αντίθετη στις καταλήψεις. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Ν.Δ είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας βέβαια πως «δεν μπορεί οι μαθητές να συνεπαίρνονται από αυτό το πατριωτικό ζήτημα και να προχωρούν σε κλεισίματα σχολείων».

Τέλος αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τον προϋπολογισμό στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «ο προϋπολογισμός δεν πρέπει να ψηφιστεί», ενώ τον χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό, λέγοντας επίσης ότι κρύβει παγίδες και φέρνει σειρά νέων μέτρων.

Από την μεριά της η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Βόλος πρέπει να γίνει μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει», ενώ μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ως δήμαρχος Βόλου είπε ότι θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει ολιστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θα επαναφέρει τις κοινωνικές δομές για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα διαθέσει τις αθλητικές υποδομές στους συλλόγους και τα σωματεία του διευρυμένου δήμου Βόλου.

Αναφερόμενη στην υπάρχουσα δημοτική αρχή η κ. Καπούλα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δε θα της επιτρέψουμε άλλο να υβρίζει τους δημότες» και συμπλήρωσε ότι η ίδια μπαίνει μπροστά «ως ένα αρραγές μέτωπο προστασίας της περηφάνιας της πόλης μας και των ανθρώπων της».

«Ενωμένοι θα δημιουργήσουμε το δήμο που θέλουμε, από το ένα άκρο του μέχρι το άλλο, με ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αγριά, την Πορταριά, τη Νέα Αγχίαλο, την Ιωλκό, την Αρτέμιδα, την Αισωνία, την Μακρυνίτσα. Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε ένα δήμο που θα είναι καθαρός σε κάθε γωνιά, που θα σέβεται την καθημερινότητα και του πιο απομακρυσμένου νοικοκυριού στις δημοτικές ενότητες. Μία έξυπνη πόλη όπως μπορεί να λειτουργήσει πλέον μέσω της ψηφιακής πολιτικής για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και να παρέχουμε ασφάλεια στις περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Με περιβαλλοντική συνείδηση και με ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών. Μια πόλη που θα απολαμβάνει τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει την πολιτιστική της κληρονομιά για να αυξήσει την τουριστική περίοδο και να συμβάλλει ουσιαστικά στα εισοδήματα της τοπικής κοινωνίας. Μια πόλη που θα δίνει κίνητρα με ζώνες ειδικών πολεοδομικών στόχων για να δημιουργηθούν clusters πολιτισμού, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Ένα δήμο Βόλου όπου η συνέργεια θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη. Μια πόλη όμορφη τόσο στην εικόνα της όσο και στην κοινωνική της βάση» είπε η κ. Καπούλα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, Δημοτικές Εκλογές, Νέα Δημοκρατία

24Media Network