Την Πέμπτη θα καταθέσει η Ελλάδα το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης

Την Πέμπτη θα καταθέσει η Ελλάδα το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Δια στόματος του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη έγινε γνωστό ότι τη Πέμπτη θα κατατεθεί το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης

Αύριο, Πέμπτη τελικά θα καταθέσει η Ελλάδα το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, όπως “πρόδωσε” ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, καθώς και για τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος όπως δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε ότι άλλη επιλογή από την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, είπε πως “η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες»”.

“Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη” είπε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός. Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις” πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα