Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη- Θεοδωράκη

Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη- Θεοδωράκη
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Μετά τη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα δει τον επικεφαλής του Ποταμιού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη θα συναντηθεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα τον κύκλο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέποντας πρώτα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Και το Ποτάμι είχε εξαρχής ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της ΝΔ για συνάντηση, καθώς όπως έλεγαν πηγές του κόμματος όταν ζητά ραντεβού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτονόητο ότι ανταποκρίνεσαι, και το ακριβές ραντεβού έκλεισε σε επικοινωνία σήμερα το πρωί.

Από εκεί και πέρα στο Ποτάμι αναμένουν να δουν τι ακριβώς θα προτείνει ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Θεοδωράκη, καθώς δεν του έχει πει τον ακριβή λόγο για τον οποίο ζήτησε τη συνάντηση.

Είναι βέβαια σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αντιπολιτευτικού μετώπου με τον ίδιο επικεφαλής. Ενδεχομένως αντικείμενο να είναι και η κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στα μέτρα που αναμένεται να έλθουν στη Βουλή όταν και εφόσον κλείσει συμφωνία.

Το Ποτάμι έχει διαμηνύσει ήδη ότι εάν τα μέτρα έλθουν ως “πακέτο” στη Βουλή, θα το καταψηφίσει, εάν όμως το νομοσχέδιο έρθει με επιμέρους άρθρα και κάποια από αυτά εκτιμηθεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση θα το συζητήσει. Από το κόμμα του κ.Θεοδωράκη καθιστούν επίσης σαφές ότι το Ποτάμι διαμορφώνει τη δική του πολιτική στάση, ανεξάρτητα από τη ΝΔ, αν και βεβαίως συμφωνούν σε πολλά σημεία της κριτικής προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι όμως δίνει τη δική του πολιτική μάχη, που ενδεχομένως στις εκλογές να εξελιχθεί και σε μάχη πολιτικής επιβίωσης, ενώ βρίσκεται σε διάλογο με την Ώρα Ευθύνης για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα στο χώρο του κέντρου και ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι πρώην βουλευτές του έχουν προσχωρήσει είτε στη ΝΔ (Ιάσων Φωτήλας), είτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (τελευταίο “κρούσμα” ο Κώστας Μπαργιώτας). Ο κ.Θεοδωράκης έχει κάνει λόγο για αποστασίες και επιχειρεί να κρατήσει τη διακριτή φυσιογνωμία του Ποταμιού, ασκώντας κατά καιρούς κριτική και στη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα