Το ειρωνικό “ευχαριστώ” του Μητσοτάκη σε Τσακαλώτο

Το ειρωνικό “ευχαριστώ” του Μητσοτάκη σε Τσακαλώτο
O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, εκτιμώντας οτι ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πλέον ότι τα πλεονάσματα του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια της ΝΔ για τη μείωση τους

Τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολίασε μέσω twitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδεχομενος οτι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχρισε ακόμη κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά εστιάζοντας στα όσα είπε γαι τα πρωτογενή πλεονάσματα.

“Ο κ. Τσακαλώτος, όντως, δεν μας έχρισε ακόμη κυβέρνηση. Θέλω, ωστόσο, να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Διότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω” έγραψε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε οτι: “Ο στόχος για πρωτογενή πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι εξαιρετικά υψηλός για μια χώρα που έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ της”.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση σε όλα τα πολιτικά κόμματα για το θέμα: «Πρέπει να πάμε όλοι μαζί (σ.σ.: τα πολιτικά κόμματα) και να πούμε σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημά της από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστών ότι τέτοιοι στόχοι τροφοδοτούν την δυσαρέσκεια».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα συνεχίζει υποστηρίζει αυτή την θέση στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση απάντησε: «Φυσικά. Δεν θα αλλάξουμε την θέση μας επειδή θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι θα γίνει αλλά αν ατυχώς γίνει κάτι τέτοιο, τότε φυσικά και θα στηρίξουμε την ίδια θέση».

Καυστικά σχολίασε τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών η αξιωματική αντιπολίτευση.

“Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του” αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Μαξίμου κατηγόρησε τη ΝΔ για fake news επικαλούμενο την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Τσακαλώτου από το ΑΠΕ και υποστηρίζοντας ότι ψευδώς το Μοσχάτο σχολίασε ότι ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογες.

Ωστόσο η ΝΔ εστίάσε στο σκέλος των δηλώσεων για το πρωτογενές πλεόνασμα, διανέμοντας μάλιστα παλαιότερο βίντεο δηλώσεων Τσακαλώτου για το θέμα.

Πηγές της ΝΔ εξάλλου σχολιαζαν : “Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιοχανσον.”


Απάντηση Ευκ. Τσακαλώτου μέσω twitter

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο «τιτίβισμα» του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «παραδέχθηκε (ο κ. Τσακαλώτος) επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω». Ο υπουργός Οικονομικών ανήρτησε τον πίνακα με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα επί κυβέρνησης Σαμαρά (4,5% του ΑΕΠ το 2016, 4,5% του ΑΕΠ το 2017 και 4,2% του ΑΕΠ το 2018), γράφοντας πως «αντί απάντησης στον κ. Μητσοτάκη, λίγη ιστορική μνήμη. Από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 9/5/2014».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα