Το επόμενο βήμα για τα δίκτυα 5G: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για την αδειοδότηση κεραιών

Το επόμενο βήμα για τα δίκτυα 5G: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για την αδειοδότηση κεραιών
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Μετά το άνοιγμα της Βουλής, στο επόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εντάξει την επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στην εποχή του 5G

Γρήγορα θέλει να τρέξει για το υπεργρήγορο Ίντερνετ η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό η πρώτη κίνηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη μετά τη σύντομη ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου θα αφορά στην επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στην εποχή του 5G.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στο δεύτερο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής (μετά δηλαδή τις 20 Αυγούστου), ο κ.Πιερρακάκης θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι το φάσμα 5G να δημοπρατηθεί στα τέλη του 2020 από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – αλλά με έναν καινοτόμο τρόπο που θα ενθαρρύνει τις παραγωγικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, όπως εξηγούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ.Πιερρακάκης είχε χαρακτηρίσει κορυφαίας σημαντικότητας για τις επενδύσεις σε ασύρματα δίκτυα, ειδικά όσον αφορά τα επερχόμενα δίκτυα 5G, το νομοσχέδιο αδειοδότησης των κεραιών, δεσμευόμενος ότι: “Ένα χρονίζον θέμα τριών δεκαετιών θα κλείσει τάχιστα ακόμα πιο βελτιωμένο”.

Σχετικά με τα δίκτυα 5G, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την συγκρότηση ενός εθνικού πλάνου, οριοθετώντας το σχετικό οικοσύστημα, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες πλήρη εικόνα και προβλεψιμότητα, με στόχο όπως αναφέρθηκε η δημοπράτηση του φάσματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2020.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο υπεργρήγορο Ίντερνετ και όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των καταναλωτών και απλών χρηστών, αλλά και ως ένα μέσο ενίσχυσης της ανάπτυξης, καθώς είναι αυτονόητο ότι δε νοείται επιχειρηματικότητα νέας γενιάς χωρίς 5G.

Σχετικά με τα ενσύρματα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων, στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το λεγόμενο υπεργρήγορο internet να φτάσει και στο τελευταίο νοικοκυριό, με απλές διαδικασίες επιδότησης των τελικών χρηστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα