Το “ευτυχώς” του Μητσοτάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και η απάντηση στον Βαρουφάκη

Το “ευτυχώς” του Μητσοτάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και η απάντηση στον Βαρουφάκη
Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Με αφορμή την αναφορά του Γ. Βαρουφάκη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πρωτολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε την ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή “ανήκομεν εις την Δύσιν” και στη δευτερολογία του απάντησε στο Γιάνη Βαρουφάκη με ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Ανδρέα Παπανδρέου και με απώτερο στόχο και στις δύο περιπτώσεις τη συσπείρωση του ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρουφάκης από την πλευρά του είχε αναφερθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου και το “κίνημα των αδεσμεύτων”, υποστηρίζοντας ότι το παράδειγμα αυτό θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει και η σημερινή κυβέρνηση όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι “νιώθει ντροπή για τον Αντρέα”, καθώς άλλωστε ο κ.Βαρουφάκης διεκδικεί πλέον για λογαριασμό του ΜεΡΑ25 την ψήφο του πάλαι πότε παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

“Ευτυχώς που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρόφτασε και μας έβαλε στην ενωμένη Ευρώπη πριν πρωτοστατήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στο κίνημα των αδεσμεύτων”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε μάλιστα στον κ.Βαρουφάκη: “Να είστε πιο προσεκτικός όταν συμμετέχετε σε διεθνή διάλογο για θέματα τα οποία δεν τα γνωρίζετε και αν θέλετε να εξευτελίζεστε, εντός Ελλάδος αλλά όχι εκτός σας παρακαλώ πολύ, με την παρατήρησή σας περί Φινλανδοποίησης η οποία έδειξε παντελή άγνοια μιας πραγματικότητας, ότι η Φινλανδοποίηση δεν αποτέλεσε επιλογή του φινλανδικού λαού, αλλά ουσιαστικά επιβεβλημένη ανάγκη προσαρμογής στο «δίκαιο» του ισχυρότερου γείτονα.”

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τα Rafale και τις Belharra ο πρωθυπουργός είχε επισης αναφερθεί δις στον ιδρυτή της ΝΔ και σαρκαστικά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του όσον αφορά στις βάσεις των ΗΠΑ, που τελικά έμειναν και δεν έφυγαν ποτέ.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα σχολίασε την πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου, θέλοντας έτσι να τρομάξει τους κεντρώους αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους που θα σκεφτόταν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε όμως και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, χαρακτηρίζοντας “θλιβερό το γεγονός ότι στο εθνικό κοινοβούλιο υπάρχει πολιτικό κόμμα το οποίο εκφράζει τον θαυμασμό του προς το πολιτικό μεγαλείο του Προέδρου Πούτιν” και υποστηρίζοντας: “Έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες.”

Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει ειρωνικά και τη φράση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι Ρωσία και Ουκρανία έζησαν αρμονικά και ειρηνικά τις δεκαετίες της Σοβιετικής Ένωσης.

“Φαντάζομαι με το μικρό διάλειμμα του λιμού στην Ουκρανία, όταν περίπου δολοφονήθηκαν εκατομμύρια Ουκρανών από τις συγκεκριμένες επιλογές τις οποίες έκανε τότε ο Στάλιν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα