Το καρφί Μητσοτάκη για Σπαρτιάτες: Υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα

Το καρφί Μητσοτάκη για Σπαρτιάτες: Υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα
O Β. Στίγκας από τους Σπαρτιάτες INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του σχολίασε τις εξελίξεις στο ακροδεξιό κόμμα μετά τη διαγραφή τριών βουλευτών από τον Στίγκα. Εκτίμησε ότι αυτό θα έχει κοινοβουλευτικές επιπτώσεις.

Στις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες με τη διαγραφή τριών βουλευτών από τον Βασίλη Στίγκα για χατήρι του πραγματικού αρχηγού του κόμματος, του καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του στη Βουλή κατά την προ ημερησίας για τις πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι “ξέραμε πως έχουμε ένα κόμμα χωρίς αρχηγό στη Βουλή”, εννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε: “Τώρα έχουμε και έναν αρχηγό χωρίς κόμμα”. 

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε μάλιστα με νόημα: “Ελπίζω πως όσα ακούστηκαν θα έχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις”. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στίγκας λίγο μετά την ομιλία του στην προ ημερησίας γνωστοποίησε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα τη διαγραφή των βουλευτών Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά. 

Νωρίτερα ο κ. Τασούλας ζήτησε από τον Βασίλη Στίγκα να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των “Σπαρτιατών”.

“Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά, αλλά θέλω να ξέρετε ότι, λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη” είχε πει ο πρόεδρος της Βουλής.

Σημειωτέον ότι οι Σπαρτιάτες θα μείνουν μετά τη διαγραφή των τριών με εννέα από 12 βουλευτές και συνεπώς δεν θα υφίσταται πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς σύμφωνα με τα άρθρα 15 – 20 του Κανονισμού της Βουλής:

“Στη Βουλή των Ελλήνων, Κοινοβουλευτική Ομάδα σχηματίζεται όταν υπάρχουν τουλάχιστον δέκα (10) Βουλευτές που να ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί και από πέντε (5) Βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα δύο τρίτα (2/3) των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τρία τοις εκατό (3%) επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα