Το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του ήρωα υποπλοιάρχου που έπεσε στην Κίναρο

Το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του ήρωα υποπλοιάρχου που έπεσε στην Κίναρο

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση της οικογένειας του ήρωα υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, που έπεσε στο καθήκον το 2016 στην Κίναρο.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα της εκπομπής "Αρετή και Τόλμη", η σύζυγός του αποφάσισε να δωρίσει έναν προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων στο Πολεμικό Ναυτικό. Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Τουλίτσης σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον επίσης υποπλοίαρχο Πανανά Κωνσταντίνο και τον χειριστή ραντάρ, Ελευθέριο Ευαγγέλου.

ADVERTISING

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Νικηφόρος Φωκάς", στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή, και πραγματοποιούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας.

Το χρονικό της τραγωδίας

01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

02:45: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28.

04:40: Εντοπισμός θερμικού ίχνους από το ελικόπτερο ΠΝ-56, οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι.

07:01: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ΠΝ-56 και από τα δύο Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και από Ρόδο για έρευνα και διάσωση.

11:00: Ανακοινώθηκε ανεπίσημα πως εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών.

Στην εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη", την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ1, μπορείτε ακόμη να δείτε:

-  Tη μεγάλη τακτική άσκηση «Μ. Αλέξανδρος» με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών. Εντυπωσιακές εικόνες από τεθωρακισμένα, αλλά και εναέρια μέσα της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

-   Τις πτήσεις των πιο εξελιγμένων F-16  της Πολεμικής Αεροπορίας στο απόλυτο σκοτάδι. Οι χειριστές της 340 Μοίρας που εξασφαλίζουν την αεροπορική υπεροχή σε όλο το Αιγαίο.

SHARE:

24Media Network