Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη Γαλλική Επάνασταση

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη Γαλλική Επάνασταση
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡ. ΣΧΟΙΝΑ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Στις καθολικές αξίες της γαλλικής Επανάστασης, την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα, αναγνωρίζουμε τις καταβολές και τις διαρκείς διεκδικήσεις της κοινωνίας μας" έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 230 χρόνων από την επέτειο της Άλωσης της Βαστίλης που αποτέλεσε προοίμιο της γαλλικής Επανάστασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, θέλοντας να υπενθυμίσει την ανάγκη εφαρμογής των καθολικών αξιών της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας.

«Η γαλλική Επανάσταση άλλαξε την ιστορία της Γαλλίας και της Ευρώπης, ενάντια στην καταπίεση και την απολυταρχία. Στις καθολικές της αξίες, την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα, αναγνωρίζουμε τις καταβολές και τις διαρκείς διεκδικήσεις της κοινωνίας μας» έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτησή της η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα αναφέρει: «Τα χρώματα (της γαλλικής σημαίας) ανυψώθηκαν προς τιμήν του ιατρικού, πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού που ασχολείται με την καταπολέμηση της Covid-19. Ευχόμαστε καλούς εορτασμούς στους Γάλλους και στους Γαλλόφιλους που διαμένουν στην Ελλάδα.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version