Το όνειρο Καψή για τη ΔΤ: Ο διευθυντής τηλεόρασης να κλείνει το τηλέφωνο στους υπουργούς που θέλουν παρεμβάσεις

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου.
Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ.
Την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιώθουν, ενώ όσοι επιθυμούν θα υποβάλλουν αίτηση ώστε να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως θα συσταθεί νέος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, όμως δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνει αυτό.
(EUROKINISSI)
Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου. Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ. Την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιώθουν, ενώ όσοι επιθυμούν θα υποβάλλουν αίτηση ώστε να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία. Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως θα συσταθεί νέος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, όμως δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνει αυτό. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αντίθετος στο λουκέτο της ΕΡΤ δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελής Καψής

"Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις", σημείωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS.

Η εν λόγω εκπομπή μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού 'Αμος Ρόμπερτς επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε με τους περισσότερους πρωταγωνιστές του κλεισίματος της ΕΡΤ «κάτι που δεν το περίμενε κανείς» όπως είπε.

Ο κ. Καψής σημείωσε πως δεν τον βρήκε σύμφωνο το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά πρόσθεσε πως «η νέα Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή».

Από την πλευρά της η Μαριλένας Κατσίμη υποστήριξε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και «σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους».

Στην ίδια εκπομπή η Βάσω Μόραλη, επικεφαλής σήμερα του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια είπε, μεταξύ άλλων, πως και η ίδια διορίστηκε με κυβερνητική παρέμβαση το 1982 «γιατί δεν γινόταν αλλιώς» και πρόσθεσε πως «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργαζόταν μόνο 4, 5».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network