Το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στους Σόρογκα, Τριανταφυλλόπουλο και Χατζηγιακουμή

Απονομή του  Παράσημου του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στους: Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Σωτήριο Σόρογκα, και Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή
Απονομή του Παράσημου του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στους: Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Σωτήριο Σόρογκα, και Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στους : Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Φιλόλογο και Συγγραφέα Σωτήριο Σόρογκα, Ζωγράφο, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή, Νεοελληνιστή, Φιλόλογο και Ερευνητή Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον φιλόλογο Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα και στον επίσης Φιλόλογο και Μελετητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής Μανόλη Χατζηγιακουμή.

Απευθυνόμενος στους παρασημοφορηθέντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτιολόγησε την απονομή της τιμητικής διάκρισης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Στον κ. Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο: «Για την άψογη επιστημονικώς, κριτική και φιλολογική, αποκατάσταση του Παπαδιαμαντικού έργου, η βιωματική προσήλωσή του στο οποίο διαποτίζει την ζωή του και το λογοτεχνικό του έργο».

Στον κ. Σωτήρη Σόρογκα: «Για το δωρικά ξεχωριστό ζωγραφικό ιδίωμα στο έργο του, που παραμένει σύγχρονο και πρωτοποριακό, αντλώντας υλικά από το μοναδικώς πλούσιο απόθεμα της Ελληνικής πνευματικής και ζωγραφικής παράδοσης».

Στον κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή: «Για το κορυφαίο φιλολογικό του έργο και στην Αρχαία Γραμματεία, και στον Διονύσιο Σολωμό, και στην μετάφραση του Ομήρου, αλλά συνάμα και για το μοναδικό μουσικολογικό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, πραγματικό θησαυρό της Εκκλησιαστικής Παραδοσιακής μας Μουσικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
SHARE: