Το “Ποτάμι” στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Το “Ποτάμι” στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
ΑΘΗΝΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 20014-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ''ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ '' ΟΜΙΛΙΑ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ως ανεξάρτητοι θα ενταχθούν οι δύο ευρωβουλευτές που εξέλεξε το "Ποτάμι". Ο Κώστας Αργυρός αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου

Οι δύο ευρωβουλευτές, που εξέλεξε “Το Ποτάμι” στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με την “Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών”.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης για “Το Ποτάμι” στην Ευρώπη.

Εκτός αυτών, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες. Ταύτιση επικρατεί και στην εκτίμηση, ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η “Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών” μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντάνιελ κον Μπεντίτ, οι οποίοι και επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφού τους ευχαρίστησε, τους διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία και ο διάλογος μαζί τους θα συνεχιστούν, καθότι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μια δίκαιη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Ζβόμποντα, (Αυστρία) και η γενική γραμματέας Άνα Κολόμπο (Ιταλία), με μηνύματά τους προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, καλωσόρισαν την απόφαση των ευρωβουλευτών από «Το Ποτάμι» να ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην ομάδα τους.

Ο Κώστας Αργυρός εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός αναλαμβάνει από σήμερα και επίσημα την θέση του εκπροσώπου Τύπου για “Το Ποτάμι”.

Ο Κώστας Αργυρός έχει εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ελληνικά μέσα κι έχει βραβευτεί για το δημοσιογραφικό του έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ίδρυμα Μπότση και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε επικοινωνία και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, αναδεικνύοντας κυρίως ευρωπαϊκά θέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα