Το πρόγραμμα της ΝΔ και ποια είναι τα υπόλοιπα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το πρόγραμμα της ΝΔ και ποια είναι τα υπόλοιπα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης Eurokinissi

Η παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος με το σύνθημα “ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα” από το Μητσοτάκη σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο αποτελεί έναν από τους μεγάλους σταθμούς της προεκλογικής εκστρατείας. Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώσει το σύνολο του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα είναι ένα από τα βασικά “σλόγκαν” της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές και το κύριο μήνυμα του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στη μία το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο.

Η παρουσίαση του προγράμματος, καίτοι δεν αναμένεται να επιφυλάξει εκπλήξεις αφού οι βασικοί του άξονες είναι ήδη γνωστοί και έχουν ήδη παρουσιαστεί την ευρωπροεκλογική περίοδο, αποτελεί έναν από τους μεγάλους σταθμούς της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών. Και αυτό καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θέλει οι πολίτες στις 7 Ιουλίου να μην καταδικάσουν απλώς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δώσουν θετική ψήφο στη ΝΔ.

Επιπλέον στο επιτελείο του κ.Μητσοτάκη πιστεύουν ακράδαντα ότι ένας βασικός λόγος της ευρείας νίκης στις ευρωεκλογές ήταν η απήχηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ιδίως στους ψηφοφόρους της “μεσαίας τάξης” των προτάσεων ειδικά για τη μείωση της φορολογίας.

Η μείωση των φόρων, μαζί με τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια αποτελούν τους τέσσερις άξονες του προγράμματος της ΝΔ.

Στην ίδια εκδήλωση σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει τελικά ο κ.Μητσοτάκης και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ήδη προανήγγειλε προχθές το βράδυ στο Star ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, σε μία επιλογή με σαφείς συμβολισμούς με αναφορά στην υπόθεση Novartis. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ.Πικραμμένου είχε “πέσει στο τραπέζι” και για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως τελικά επελέγη να τεθεί επικεφαλής του Επικρατείας και έτσι το ερώτημα στήριξης του Προκόπη Παυλόπουλου για δεύτερη θητεία παραμένει ανοιχτό. Στη 12η τιμητική θέση του Επικρατείας, όπως έχει επίσης προαναγγείλει ο κ.Μητσοτάκης, θα τοποθετηθεί ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Η ΝΔ εκτιμά ότι θα εκλέξει πέντε βουλευτές Επικρατείας και συνεπώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις υπόλοιπες τέσσερις εκλόγιμες θέσεις. Σε αυτές θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες καταρχήν η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ο σύμβουλος του πρόεδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος και ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης. Από εκεί και πέρα παίζουν τα ονόματα του CEO της Green Cola Hellas Βασίλη Ανδρικόπουλου, του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, ενώ δεν είχαν ληφθεί μέχρι χθες οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα συμπεριληφθεί στο Επικρατείας η εκπρόσωπος τύπου Σοφία Ζαχαράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα