Το συνέδριο των Πρεσπών: “Έσμιξαν” Τσίπρας, Ζάεφ και Κοτζιάς

Το συνέδριο των Πρεσπών: “Έσμιξαν” Τσίπρας, Ζάεφ και Κοτζιάς
Συνάντηση και αποθέωση Τσίπρα-Ζάεφ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Νίκος Κοτζιάς βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό στον ίδιο χώρο. Μία συνύπαρξη που έφερε το νου πολλών στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια και αποτέλεσε σημείο καμπής για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τρεις από τους τέσσερις πολιτικούς που υπέγραψαν την όντως ιστορική Συμφωνία (η οποία επέλυσε το χρόνιο πρόβλημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας) δίνουν το παρών στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά ως επικεφαλής του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ως επίσημος προσκεκλημένος. Είναι άλλωστε γνωστή η καλή σχέση που διατηρεί με τον Ελληνα πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, συντάκτης της συμφωνίας και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης Πράττω. Η παρουσία του κ. Κοτζιά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που εξέπληξε πολλούς και όχι άδικα αφού οι σχέσεις του πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με την Κουμουνδούρου έχουν περάσει από σαράντα κύματα.

Κάτι η κόντρα του κ. Κοτζιά με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, κάτι η παραίτησή του παρά τη μεγάλη επιτυχία της υπογραφής της Συμφωνίας είχαν προκαλέσει προστριβές οι οποίες έγιναν πιο βαθιές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε να απαντήσεις σε επιστολές του ΠΡΑΤΤΩ (στις αρχές του 2020) με τις οποίες προτεινόταν κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης.

Από τότε βέβαια κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι. Ο Νίκος Κοτζιάς πέρασε το κατώφλι του συνεδρίου και ήταν μάλιστα ιδιαίτερα κεφάτος βγάζοντας και σέλφι με τον κ. Ζάεφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Ζόραν Ζάεφ γνώρισαν την αποθέωση κατά τη συνάντησή τους στον χώρο του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα