Το τουρκικό ΓΕΣ για την πρόκληση στα Ίμια: Δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη

Το τουρκικό ΓΕΣ για την πρόκληση στα Ίμια: Δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη

Επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με την πρόκληση στα Ίμια εξέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, συνοδευόμενη από πολλές φωτογραφίες και δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Ακάρ (Pics)

Με φόντο τις βραχονησίδες των Ιμίων φωτογραφήθηκαν σήμερα ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, που προσέγγισε τα Ίμια με πυραυλάκατο συνοδευόμενος μάλιστα από τους τρεις αρχηγούς των όπλων (Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία), σε πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, λίγα από την συμπλήρωση 21 ετών από την κρίση των Ιμίων που έγινε στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Σε επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο στρατηγός Ακάρ, τονίζει σε δήλωσή του πως ο Τουρκικός Στρατός δρα πάντα με βάση τη φιλία και την ειρήνη για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

“Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται” δήλωσε επίσης, ο Τούρκος στρατηγός.

Στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως ο Χουλούσι Ακάρ, πριν μεταβεί στην περιοχή των Ιμίων με πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε επιθεωρήσει νωρίτερα τη ναυτική βάση Aksar.

H ανακοίνωση συνοδευόταν επίσης και από αρκετές φωτογραφίες:

Τι λέει η ελληνική πλευρά για το περιστατικό

“Μια πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περίπου στις 11 το πρωί το συγκρότημα των νήσων Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην περιοχή υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης για την απομάκρυνσης τους και έτσι τα τουρκικά σκάφη αποχώρησαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα