Τον Σόιμπλε θα δει ο Τσακαλώτος για το ασφαλιστικό

Τον Σόιμπλε θα δει ο Τσακαλώτος για το ασφαλιστικό

Επαφές με αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας θα αναλάβει το ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο του Νταβός

Με το βλέμμα στραμμένο και στο εξωτερικό στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσουν παράλληλα με την διαπραγμάτευση να πιέσουν στα σημεία του ασφαλιστικού που οι θεσμοί εμφανίζονται αδιάλλακτοι.

Παράλληλα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που θα έχει επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι με ομολόγους του, «βαλίτσες» ετοιμάζει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται μια σειρά επαφών με αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Από τη στιγμή που έχει κλειδώσει και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός στις 21-22 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θεωρείται πιθανό τα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης να τεθούν από τον πρωθυπουργό στο περιθώριο των συναντήσεων που θα έχει. Με το ΔΝΤ να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στη διαπραγμάτευση, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός να συναντήσει στο Ελβετικό θέρετρο και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα