Τοσουνίδης: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια

Τοσουνίδης: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια
O Θεόδωρος Τοσουνίδης Eurokinissi

"Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για την πρόταση μομφής" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. και ζήτησε δημοψήφισμα ή εκλογές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε παρερμηνεία των δηλώσεών του απέδωσε τον σάλο που προέκυψε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Σκληρό Ροκ Χ 2” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου. “Αυτός που θα έπρεπε σήμερα να εγκαλείται είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει τη στάση του κόμματός του και να πει αν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας” πρόσθεσε.

“Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν παραχωρεί το όνομα, σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο οποίος προσπαθεί να καππηλευτεί τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δεν αναφέρθηκα σε πρόταση μομφής. Είπα ότι ‘εδώ είμαστε για να συζητήσουμε'” τόνισε και εξήγησε ότι η προσέγγιση των ΑΝΕΛ δεν είναι να δοθεί συγχωροχάρτι στη ΝΔ, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα πρέπει να τοτοθετηθούν επί του θέματος.

Για δήλωση Παπαχριστόπουλου: “Σωστά λέει ο Παπαχριστόπουλος ότι η ΝΔ και η ελίτ που κυβέρνησε τη χώρα, οδήγησε τον λαό στην καταστροφή και δε συνεργάζεσαι με αυτήν” δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης.

Κατά τον ίδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει αν λέει ναι ή όχι στον όρο Μακεδονία. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί λείπει αυτή η ερώτηση απο τον δημόσιο διάλογο, καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της ΝΔ οτι παίρνει όλες τις θέσεις για να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού

“Η τοποθέτηση που έκανα εγώ είναι στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που πρέπει έτσι και αλλιώς να υπάρχει” υπογράμμισε.

Για Καμμένο στις ΗΠΑ και δυσαρέσκεια Μαξίμου: “Εγώ αυτό που αποκόμισα με την παρουσία του Καμμένου στις ΗΠΑ είναι ότι τα Βαλκάνια εμείς τα υπερασπιζόμαστε και ότι πέρα και πάνω από κάθε συμφωνία εξασφαλίζουμε την καλή γειτονία και την ευημερία στην περιοχή” είπε.

“Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στα Βαλκάνια. Υπάρχει μόνο το σχέδιο σταθερότητας και ειρήνης για όλη την περιοχή” σχολίασε και σημείωσε ότι αυτοί που πρέπει να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι Τσίπρας και Καμμένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μιλήσει ο υπουργός Άμυνας. Μίλησε επίσης για τεράστια επιτυχία από το ταξίδι Καμμένου στην Αμερική

Για πληροφορίες σκοπιανών μέσων για συμφωνία Πρεσπών: Ο κ. Τοσουνίδης μφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα έδειχναν άλλα στοιχεία από το τελικό αποτέλεσμα “Στόχος είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας” είπε αν και επανέλαβε ότι το κόμμα του δε δίνει το όνομα Μακεδονία σε καμία άλλη χώρα και ζήτησε δημοψήφισμα ή εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα