Τουρκικό θράσος: “Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο”

Τουρκικό θράσος: “Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο”
Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν.Δένδια και ο Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας Josep Borrell στον Έβρο. Eurokinissi

Οι επικρίσεις Ελλάδας και ΕΕ για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, προκάλεσαν οργισμένη απάντηση από την Τουρκία, η οποία έκανε λόγο για "παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου" από τη χώρα μας.

Η Τουρκία απέρριψε απέρριψε την Πέμπτη (25/06), τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και κατηγόρησε την Αθήνα για “παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου“.

Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη (24/06), στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε πως η ΕΕ είναι αποφασισμένη “να προστατεύσει τα σύνορά της”.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε από την πλευρά του την Άγκυρα ότι άνοιξε και πάλι τα σύνορά της για να αφήσει να περάσουν μετανάστες και δήλωσε πως η τουρκική ακτοφυλακή “συνοδεύει σκάφη φορτωμένα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά”.

Οι δηλώσεις αυτές “είναι ένα νέο παράδειγμα των προσπαθειών που αναπτύσσονται από την Ελλάδα για να καλύψει τις παραβιάσεις της των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα εγκλήματά της. Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεργός”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι.

“Καλούμε την ΕΕ και την Ελλάδα να σεβαστούν τα δικαιώματα των μεταναστών αντί να διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον της χώρας μας”, τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρό της στο οποίο πιστεύει πως μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία στο εσωτερικό των ακτών της. Οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας”, δήλωσε ο Ακσόι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα