Τουρκία: "Επανάληψη εκλογών είχαμε και στις ΗΠΑ"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπερασπίστηκε την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το σάλο που δημιούργησε η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Σε απάντηση ερώτησης του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου «αναφορικά με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων ότι "οι ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές είναι ένα συστατικό στοιχείο της παράδοσης του κράτους της Τουρκίας. Το υψηλό επίπεδο συμμετοχής που υπάρχει σε κάθε εκλογή δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την πίστη του λαού μας στη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη του στο εκλογικό σύστημα". 

Επίσης υπογραμμίστηκε ότι "η  απόφαση για την επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη έχει ληφθεί λόγω εντοπισμού στοιχείων, που είναι αντίθετα στους νόμους, στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019 και η εν λόγω απόφαση είναι ανεξάρτητη από τα αποτελέσματα. Όλοι πρέπει να σεβασθούν την απόφαση αυτή η οποία λήφθηκε από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και εκτέλεσης των εκλογών από το Σύνταγμά μας και των οποίων τα μέλη διορίζονται από τα στελέχη των οργάνων της ανώτατης δικαιοσύνης. 

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι παρόμοιες εξελίξεις υπήρξαν τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες και ότι αυτές επιλύθηκαν στο πλαίσιο των κανόνων της δημοκρατίας. Η πιο ακριβής έκφραση της βούλησης του τουρκικού λαού στις κάλπες απορρέει τόσο από τους νόμους μας όσο και από τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Η υλοποίηση αυτής θα αποτελέσει προτεραιότητα της χώρας μας στις εκλογές της 23ης Ιουνίου όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν σε Τούρκους ευέλπιδες: "Εσείς θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο"

Μήνυμα ΗΠΑ σε Ερντογάν: Να τηρηθούν οι αρχές της Δημοκρατίας

Και οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ προτείνει η Κύπρος για την Τουρκία

SHARE:

24Media Network