Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει δήλωσε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αναφερόμενος στο θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος.

Τριήμερο εθνικό πενθος για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα δήλωσε: “Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός. Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος. Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος.”

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μίκης Θεοδωράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network